Случаят е от Гоце Делчев

Конфискуваха колата на семейство от Гоце Делчев, въпреки че съпрузите са я закупили законно в Германия. На влизане от Гърция семейството изпаднало в шок, когато граничните власти ги свалили и им обяснили, че задържат автомобила, защото се издирва, заради лизингова измама в Словакия.

Отчаяните съпрузи се прибрали на стоп, а аргументите, че колата е проверена от властите в Германия, платена и законно регистрирана в България - ударили на камък. Последвалите събития вкарали потърпевшите в абсурдни приключения.

Автобус, пълен с хора, и лек автомобил се удариха челно в Монтанско (ВИДЕО)

Преди 2 години Петър Майсторов закупува автомобил в Германия. Преминава няколко граници навръщане към България. В КАТ – Гоце Делчев изискват всички документи по закупуването и издават талони на собственика.

„Реално станах собственик на автомобила. Две години и няколко месеца го карам. Минаваме няколко пъти границата с Гърция. В един момент на 23 юли се прибираме от семейна почивка в Гърция и ни задържаха на КПП „Илинден”. Казаха ми, че на 12 юли автомобилът е бил обявен за издирване. Свалиха ни като престъпници и конфискуваха колата”, посочи Майсторов.

От Министерство на вътрешните работи изпращат писмо с обяснение към Майсторов, че човек от Словакия е купил от лизингова компания автомобила, дерегистрирал го е и същия ден го е регистрирал отново, но в Германия. 
„Направихме няколко опита да се свържем с компанията, която ни продаде колата. Първият беше успешен. След като разбраха за какво става въпрос, спряха да си вдигат телефона. Изпратили сме официално с адвокат писмени обяснения на официален имейл, но отговор няма”, добави той.

САМО ПО NOVA: Пиян зад волана: Пих 200 грама уиски. Ти да видиш

„Нямам никаква официална информация какво се случва с моя автомобил. Г-н Министър по Конституция Ваше задължение е да пазите имуществото на българските граждани. В този случай, не само че не се защитава, но ми отнеха колата ми. Призовавам всички институции да се свършат работата”, призова Майсторов.