Те твърдят, че многократно са подавали сигнали до институциите за това, че в района се правят гонки

След като 5-годишно дете беше ударено от кола на бул. „Копенхаген” в София, зрители ни сигнализираха, че многократно са подавали сигнали до МВР и общината, че в района се правят гонки. Шофьорите там често минавали с висока скорост и на червено.

В ефира на „Здравей, България" жителите на квартал „Дружба” настояха за поставяне на камери и легнали полицаи, за да намалят инцидентите.

„Става въпрос за системни нарушения. Оттук редовно минават майки с бебешки колички, ученици. Много е опасно, трябва да се вземат мерки”, заяви една от живеещите в района.

След инцидента с 5-годишно дете: Сигнали, че бул. „Копенхаген” в София често се използва за гонки

От МВР заявиха за NOVA, че от началото на годината в 8-о РПУ са постъпили само два сигнала за нарушения на този пътен участък. Единият е от 12 юли за дрифтиращ автомобил, а другият от 13 септември за шум от мотори. На място са изпратени екипи, които не са установили нарушители, но въпреки това патрул периодично обхожда района.

Блъснатото от кола 5-годишно дете е в реанимация

От Столичната община увериха, че ще извършват проверка на пътния участник, за да се види какви мерки може да се предприемат. Оттам допълниха, че ще бъде поставена стационарна камера.

5-годишно дете беше ударено от кола на тротоар в София (ВИДЕО+СНИМКИ)