Автомобилът е взет от фирма в Пловдив, два пъти регистриран в КАТ, но обявен за издирване от Шенген и Интерпол

Пълен абсурд с издирвана от Шенген и Интерпол кола, собственост на семейство от Пазарджик. Законно закупеният от съпрузите автомобил „светнал” на „Дунав мост” и бил конфискуван от румънските власти заради застрахователна измама.

Колата е купена от фирма в Пловдив. Регистрирана е в КАТ-Пловдив, а семейството я пререгистрира в КАТ-Пазарджик. В продължение на година и половина семейството пътува в чужбина няколко пъти, докато румънските власти не я отнемат.

Mоже ли кола, обявена за открадната от Интерпол, да стане законна?

Потърпевшите наели адвокат, който пледирал и доказал, че клиентите му са платили за кола, регистрирана законно от българския КАТ. Румънският съд признал българите за добросъвестни купувачи и им върнал колата. Но щом минали границата, последвал нов опит за конфискуване на автомобила.

„След като я прибрахме в България, дойдоха нашите служби и искаха да я вземат”, разказа Страхилова.

Семейството дало всички документи от румънския съд, но българските власти казали, че не ги признават, разказа още потърпевшата.

„В България този автомобил се води краден. Свързах се с адвокатка в София. Отидох и в Националната полиция. Те се свързаха с пазарджишката прокуратура и засега автомобилът ни не е взет”, разказа жената.

Повече гледайте във видеото.