Компаниите в съвременния свят трябва да притежават комплексни качества

В съвременния свят работодателите имат сложна задача, тъй като изискванията към тях от страна на служителите стават все по-високи, и съответно условията, които компаниите трябва да осигурят, също трябва да са на ниво.

Подборът отдавна не е еднопосочен процес - само от работодатели към служители, а върви и в обратната посока. За да могат компаниите да се представят добре в този процес и да бъдат и те избрани, е препоръчително да притежават комплексни качества – висок и безупречен имидж, качествена HR грижа за служителите, различни обучения и социални придобивки, както и цялостна  стратегия за управление на работодателския бранд с ефективни инструменти за привличане, задържане, развитие и ангажиране на хората в екипа. Този „пакет“ от характеристики е критично важен за всеки бизнес, ако иска да се позиционира по-напред в радара на търсещите работа.

За да стигне тази информация пък по-лесно до хората, които имат нужда от нея, създадохме проекта Top Employers 2023, в който ще представим професионалните ценности на различни компании и топ работодатели в България.

От този проект ще научите всичко за репутацията, имиджа, социалните придобивки и стратегията за задържане на ценните служители във водещи компании. Ще научите и кои са полезните и работещи практики, на какви бизнес обучения ще имате шанс да присъствате, ако постъпите на работа там, както и какви са нововъведенията в начина на привличане и задържане на висококвалифицирани професионалисти.

В следващия месец проектът Top Employers 2023 ще открехне завесата зад признанието „топ работодател“ и ще ви покаже какво точно означава това за различните бизнеси. Ще научите повече за иновативните проекти в различни компании, ще чуете какво имат да кажат самите служители за работата си там и за проектите, в които са въвлечени професионално.

Ако имате интерес към работа в банковия сектор например, то един от първите участници в този проект ще привлече вниманието ви веднага. Пощенска банка определено е компания, която преобръща представите за банката като консервативно място за работа. Тя е предпочитан от много хора иновативен работодател и със сигурност ще ви е от полза да научите повече за начина, по който привлича и задържа талантите, какви програми и обучения ще можете да посещавате като техен служител, а и да прочетете повече за добрите примери за кариерно развитие в банката.

Финансовата институция, която е сред най-големите работодатели у нас, миналата година беше отличена като “Топ работодател” (Top Employer) в България  от международния независим Top Employers Institute,  който сертифицира най-добрите места за работа в света.

От началото на 2023 година Пощенска банка е спечелила над 10 престижни отличия и награди за своите иновации и проекти в сферата на човешките ресурси, грижата за служителите и управлението на работодателския бранд. Какви проекти стоят зад тези награди и най-вече много полезна информация ще бъде поднесена по ясен и интригуващ начин, така че да послужи точно на тези от вас, които искат да станат част от някой от екипите в Пощенска банка, но преди това искат да разберат повече за компанията като работодател.

Ако пък телекомите са обект на вашия професионален интерес, веднага ви насочваме към Vivacom. Компанията също се присъединява към Top Employers 2023 и има всички заслуги да се нарича топ работодател, защитавайки този статут и с официална награда. Телекомът зае 1-во място в категория „Любим работодател“ за 2023 г. при раздаването на престижните награди за най-добър работодател на България – Career Show Awards 2023. Повече за Vivacom като работодател и място, където можете да растете кариерно, ще имате възможност да научите при нас в следващите седмици.

Материалите в проекта Top Employers 2023 ще бъдат създавани от топ журналистите на Нетинфо и ще достигат до вас под формата на текстове и видеа, за да можете вие, техните евентуални бъдещи кадри, да придобиете най-изчерпателното впечатление за топ работодателите в България.