Хип-хоп легендата бе убит на 7 септември 1996 г.

Бивш лидер на гангстерска банда, обвинен в убийство в рамките на разследването на смъртта на хип-хоп легендата Тупак Шакур преди 27 години, пледира невинен пред съд в Лас Вегас, предадоха АФП и Асошиейтед прес. Дуейн Дейвис, известен като Кийфи Ди, беше обвинен в убийството през септември, въпреки че не е държал оръжието по време на престъплението, извършено на 7 септември 1996 г.

Бившият лидер на лосанджелиска улична банда, който вече е на 60 години, отдавна призна участието в убийството на Тупак Шакур. Музикантът почина на 25 години, след като по него беше стреляно от автомобил в Лас Вегас.

27 години по-късно: Мъж е арестуван за убийството на Тупак Шакур

 

 

    
По-специално, Дейвис се похвали, че е "командвал" операцията за убийството на Тупак и на рапъра Марион "Сюдж" Найт, ръководител на лейбъла "Дет роу рекърдс" (Death Row Records), като отмъщение за нападение над племенника му. Но когато се яви в съда в Лас Вегас в четвъртък, 2 ноември, Дейвис пледира "невинен" по обвинението в убийство. Според законите на щата Невада всеки, който насърчава или участва в убийство, дори косвено, може да бъде обвинен в престъпление, отбелязва АФП.

Тупак Шакур, известен с хитовете си "Dear Mama", "California Love" и "Changes", беше голяма звезда в рап музиката по време на убийството си. Той беше част от лейбъла "Дет роу рекърдс", свързан по това време с лосанджелиската банда "Mob Piru", която воюва с гангстерите на Дуейн Дейвис.
   
Миналия месец прокурорите обясниха, че отдавна са имали подозрения, че Кийф Ди е свързан с убийството, но не е имало достатъчно доказателства, за да му бъде повдигнато обвинение. Нещата започват да се разплитат, когато Дейвис, последният оцелял член на екипажа, който е бил в кадилака, от който е осъществена фаталната стрелба, публикува автобиография и разказа за убийството по телевизията, припомня АФП.

Източник: Теодора Славянова, БТА