Избирателната активност е спаднала дори за ДПС

"Ролята на ДПС оттук насетне само ще се увеличава, особено на фона на искания вот на недоверие, свързан с национална сигурност и отбрана. Ролята на ДПС като проевроатлантици, особено такива, каквито настояват, че са, ще бъде ключова. Това е онази линия, която БСП и президентът Радев отстояват от много години, още когато сегашният президент беше генерал. Сега ще се заговори отново за изтребителите и целия опит да бъде саботирана всяка една модернизация с пронатовско оборудване. Ролята на ДПС надскача ролята за коалиционен партньор за конституционната промяна". Това заяви политологът Цветанка Андреева в студиото на предаването „Твоят ден” по NOVA NEWS

Пеевски: Това е атлантическо правителство, трябва да го има

Според политолога Евгений Дайнов има хора, които седят и чертаят нещо пред себе си. „Има две линии – на Бойко Борисов и на Делян Пеевски – Борисов не иска да влиза в списъка „Магнитски”, Пеевски иска да излезе от там. Борисов се прави на невидим, крие се зад ПП-ДБ и смигва към Държавния департамент и към Брюксел и казва: „Аз съм от добрите”. Пеевски прави точно обратното – с фрапантна видимост създава впечатлението, че той командва парламента, очевидно иска да създаде впечатлението, че той командва правителството. С тази фрапантна проевроатлантическа видимост иска да излезе от списъка “Магнитски”. Това няма да доведе до мащабни промени в балансите на властта или на политиката в България”, каза Дайнов.

По думите му избирателната активност е спаднала дори за ДПС. „Да не забравяме последният път, когато Доган водеше изборите през 2005 г. бяха 644 000 гласа,  сега са 200 000 турски и 60-80 000 ромски гласа”, каза Дайнов.