Той вече беше излъчен в ООН и тридесетина страни

В долната камара на френския парламент  - Националното събрание, днес ще бъде прожектиран филм с продължителност около 40 минути, даващ представа за кървавата атака на "Хамас" срещу Израел на 7 октомври, предаде Франс прес.

В ПЛЕН НА „ХАМАС”: За ужаса и агонията да чакаш вести от отвлечените си близки

Филмът вече беше излъчен в ООН и Израел и в още тридесетина страни, казва говорител на израелското посолство в Париж. Той е съставен от кадри, заснети от нападнатите, от охранителни камери в атакуваните населени места, с мобилни телефони или с камери, прикрепени към телата на нападателите, както и от спасителните екипи. За създаването на филма са били прегледани 100 часа кадри от атаката.

Във филма се виждат телата на мъже, жени и деца, лежащи в домовете си или навън. Има и бебета, чиито лица са нарочно замъглени. Виждат се и чували с трупове, разказва Франс прес. На един кадър две деца плачат до баща си, който е убит с граната, докато се опитвал да ги предпази.

Как 9-годишно момче и по-малката му сестра се спасиха от терористи, убили семейството им в Израел

На кадрите се виждат конкретни атаки срещу жители на кибуц. Филмът включва и видеокадри от нападението срещу музикален фестивал, който се провеждал на няколко километра от Газа и на който бяха убити 270 души. Заснети са отвличането на израелка и хвалбите на нападател, че е убил 10 души.

Източник: Габриела Големанска, БТА