Холивудската звезда ще изиграе великия картагенски пълководец

Дензъл Уошингтън отново си партнира с режисьора на „Training Day“ и „Equalizer“ Антоан Фукуа, за да изиграе вуликия древен картагенския пълководец Ханибал, потвърди "Variety".

Сценарист на филма ще бъде Джон Логън, трикратният носител на "Оскар", сценарист на „Авиаторът” на Мартин Скорсезе и „Гладиатор” на Ридли Скот.

Според официалната информация филмът е базиран на историята на великия воин Ханибал, който е смятан за един от най-великите военни командири в историята. Филмът обхваща ключовите битки, които той води срещу Римската република по време на Втората пуническа война.

Ханибал нахлува в Италия, докато язди боен слон от Северна Африка. Под негово ръководство картагенците печелят ключови победи срещу римляните, което позволява на Ханибал да окупира по-голямата част от Южна Италия за 15 години. В крайна сметка той е победен от римляните в битката при Зама, след като те контратакуват Северна Африка.

Носителят на "Оскар" Джон Войт: Благословен съм да работя в България

Фукуа наскоро режисира Уошингтън в екшън-трилъра „Еквалайзерът 3“, в който Уошингтън повтори ролята си на бившия морски пехотинец Робърт МакКол.

Съдебната битка на Гуинет Полтроу излиза на сцена: Делото, което се превърна в мюзикъл

В момента Дензъл участва в друг военен епос, предстоящото продължение на „Гладиаторът“ на Ридли Скот.