Валежите и вятърът ще спрат вечерта

В ранните часове на неделния ден валежите ще спрат и облаците ще се разкъсат. Вятърът около обяд ще започне да намалява с тенденция до вечерта да утихне. Денят обаче ще остане студен с температури следобед между 5 и 10 градуса.

В резултат на мощните ветрове заради циклона „Фредерик”, вълните в Черноморската крайбрежна зона ще са с височина над 5 метра. От обяд нататък обаче морето ще започне да се успокоява.

Снимка: "Моята новина"

Обявиха бедствено положение във Варненско, има блокирани хора (СНИМКИ)


В понеделник призори е възможно на места из ниските райони на страната да има понижена видимост, но денят ще е слънчев. Едва привечер от запад ще се появи рехава висока облачност. Преобладаващите температури сутринта ще са от нула до 5 градуса, следобед – между 12 и 17 градуса.

Снимка: "Моята новина"

Сняг и силен вятър във Варненско, има и жертва на лошото време

От вторник следобед до четвъртък се очаква нова валежна обстановка с развитието на област с ниско налягане в Средиземноморието. Първо в западните райони, а в сряда на много места в страната ще има есенни дъждове, в някои райони напоителни до 20-30 литра.

Дневните температури ще се понижат около средата на седмицата до нива от 5-6 до 12-13 градуса. От петък до неделя ни очаква спокоен период с повече слънце, незначителни смущения и температури до 17-18 градуса в обичайно топлите точки на страната.

Кодове за опасно време в половин България в неделя

Сигнали за паднали дървета и клони, висящи ламарини, неукрепени билбордове в Пловдив (СНИМКИ)

Каква е прогнозата за вашия регион може да видите ТУК.

Очакваме вашите снимки и видеа от бедствието и щетите във Варненско в рубриката ни „Моята новина”.