От руския затвор обясняват, че причината да не бъде включен по видеовръзка за неговите дела, е липса на ток

"Вече шести ден не знаем къде е Алексей (Навални) и какво става с него". Това заяви неговата  говорителка Кира Ярмиш в публикация в социалната мрежа Х. Коментарът ѝ е след като за пореден път руският опозиционен лидер не успя да се включи чрез видеоконферентна връзка в съдебно заседание и това засили страховете за здравословното му състояние, предаде ДПА.

Руски лекари с призив до Путин Навални да бъде лекуван

Съдът в град Ковров, разположен на около 260 километра североизточно от Москва, трябваше да разгледа жалба, внесена от Навални срещу ръководството на затвора, в който опозиционерът излежава присъдата си. Той получи допълнителна от 19 години през август т.г. От четвъртък насам той не успява да участва в съдебните заседания чрез видео връзка, каквато е обичайната практика.

Русия ще проведе президентски избори и в анексираните от Украйна региони

Затворническата управа твърди, че това се дължи на проблеми с електроснабдяването. Миналата седмица говорител на центъра за лишаване от свобода заяви пред журналисти, че проблемите ще бъдат отстранени възможно най-скоро.

Екипът на Алексей Навални от близо седмица няма връзка с него

От сряда насам обаче ръководството на затвора не дава възможност на адвокатите на Навални да се срещнат с него. Това, наред с разпространената от Ярмиш информация, че преди две седмици 47-годишният дисидент се е разболял в килията си, засилва опасенията за здравословното състояние на Навални.

Руски съд удължи ареста на трима адвокати на Навални 

Осъдиха Навални на още 19 години затвор (ВИДЕО)

Източник: БТА, Николай Велев