Коментар на журналистите Силвия Великова и Людмил Илиев

Ще успеят ли депутатите да приемат бюджетите и конституционните промени в срок - темата коментират в студиото на "Твоят ден" журналистите Силвия Великова и Людмил Илиев.

Възможно ли е управляващите да очакват, че в останалите дни може да се приеме тежка съдебна реформа и бюджетни закони. Заседанието за днес беше насрочено от Желязков, но нямаше програма с дневен ред. По искане на ДПС днес не е било планирано заседание. Могат ли да се приемат закони, когато плеяда от хора стои пред парламентарната трибуна и крещи? Как ще се обсъждат сложните закони в тази обстановка? Графикът на Пеевски сочеше, че до 13 декември трябва да бъдат приети конституционните промени. Това каза за "Твоят ден" Силвия Великова, журналист от БНР.

Парламентът не събра кворум

От своя страна Людмил Илиев, журналист от вестник „Сега“, определи като "много страшно" случващото се в момента. "Циркове ще има отново. Намираме се на критичен етап - трябва да се приемат трите бюджета за тази година. Освен това предстои заключителният етап на ревизията на Конституцията, което ще определи как ще действа съдебната власт и как ще управляват служебните кабинети. Политическата криза бе предизвикана от демонтажа на разпадащ се съветски военен паметник. Безотговорността на депутатите е опасна. Нещата са изпуснати, имаме съвсем малко малко време за обсъждане на бюджета и за обмисляне. Същото се отнася и за Конституцията, за която се проведоха само три обществени обсъждания. Всичко е организирано в зависимост от периода на ротацията. До края на втората властта иска да реши всичко", смята той. 

Целия разговор гледайте във видеото.