Организаторите на събитието казват, че не са пестили ресурс по време на подготовката

Стотици оплаквания след Новогодишния фестивал в Киноцентър "Бояна". Организаторите от голяма столична дискотека бяха наели зали като са продали билети на над 11 хиляди души. Зрители на NOVA сигнализираха, че много от закупилите билети са посрещнали Нова година навън докато чакали на опашка. Организаторите отричат това да е така и съветват ако има хора, които не са успели да изчакат достатъчно и да влязат да сигнализират на страницата им в Instagram и Facebook. 

Най-мащабният новогодишен фестивал в България, със заявка за невиждани до сега размери и разположен на над 30 декара площ, остави много от гостите си разочаровани. Особено тези, които изобщо не са успели да влязат.

Сурвакар влачи умряла лисица на площада в Разлог

"Чакахме два часа на опашка. Посрещнахме си новата година на опашката, бяхме супер много хора струпани на едно място, не можеше да се диша, хвърляха се пиратки", разказа Александра. 
"На хората им ставаше лошо, истинско чудо е, че няма жертви", поясни Моника. 

За събитието фирмата организатор наела Киноцентър "Бояна". Имало над 20 служители, които проверявали билетите на гостите, няколко места за вход, медицински пунктове, както и противопожарен екип. Въпреки това след 22:30 ч. ситуацията рязко се усложнила.

"Имаше хора, които получаваха паник атаки около мен, но нямаше какво да се направи, тъй като когато си в епицентъра на такава гъчканица трябва да продължиш или напред или да се върнеш назад. Катереха се даже и по декора на „Ню Бояна”, по стълби, един върху друг", каза Виктория. 

За поредна година в Новогодишната нощ: Какво разпали бунтовете в Берлин

"Общият капацитет категорично не е проблем и е изчислен правилно. Единственият проблем, който го признаваме и за който не сме помислили достатъчно добре е това, че в определени моменти, определена маса от хора може да има предпочитания да се концентрират в определени зони и това да създаде струпване и трудно придвижване", заяви Петър Стоичков, управител на ЕХЕ. 

Организаторите на събитието казват, че не са пестили ресурс по време на тримесечната подготовка на фестивала. "За нас винаги най-важното нещо е било преживяването на хората. В случая очевидно не сме го направили по най-добрия начин и имаме пропуски, за което се извиняваме на нашата публика", добави Стоичков.