Израелските сили го заплашиха, че ще го убият, така че той спря да говори с мен от съображения за сигурност, каза майката на Салех Арури

Сериозни опасения за разширяване на конфликта в Близкия изток предизвика ликвидирането на втория човек в "Хамас".

Шестима убити при израелски удар срещу събрание на лидери на "Хамас"

Салех Арури и още един висш политически лидер на групировката бяха убити при атака с дрон в Ливан. До момента Израел не е потвърдил, че стои зад нападението. Иран обаче заплаши с "нова вълна на съпротива", а "Хизбула" коментира, че "готви наказание". Стотици палестинци излязоха по улиците на Западния бряг, за да изразят възмущение от смъртта на Арури. Ескалацията идва в момент, когато арабските медии съобщават, че Египет смята да преустанови ролята си на медиатор в конфликта между Израел и "Хамас".

"Израелските сили го заплашиха, че ще го убият, така че той спря да говори с мен от съображения за сигурност. Съпругата му говореше и се интересуваше от нас. Слава на Аллах, той искаше да бъде мъченик. Надявам се, че ще бъде приет като мъченик. Казваше ми, че всичките му приятели са загинали като мъченици, но той все още е жив", сподели майката на убития командир от "Хамас" Айша Арури.