Говори най-добрият ни баскетболист зад граница

Ексклузивна среща с един от най-популярните ни спортисти зад граница. Пред NOVA говори баскетболната звезда Александър Везенков. В момента той е контузен и не игра в последните няколко мача за "Сакраменто Кингс", но се очаква съвсем скоро да се завърне на паркета.

„Много се радвам, когато виждам българи на трибуните в САЩ. Много им благодаря. Радвам се да се видя с тях и да се снимаме. Съжалявам, че не играх, но се надявам следващият път да ги зарадвам. Много съм щастлив да виждам флага на България”, каза българският баскетболист, който играе в NBA.

На 12 години започва състезателната си кариера в Кипър. Два пъти е спортист на България. А от няколко месеца е в "Сакраменто Кингс". В NBA е съвсем друг свят, ритъмът е луд, пътува се постоянно. Тук почти не те знаят, всичко се почва отново, трябва да си готов за битка. Няма много време за тренировки и да мислиш за предния мач, преминаваме през различни щати и климати. 

По думите му още в предсезонната подготовка се е почувствал част от NBA - когато е играл срещу Леброн Джеймс. "Показах, че имам място тук, в минутите, които ми се дават, мога да помогна на отбора. Опитвам да увеличавам времето си и да съм полезен. Виждал съм и хора, които не можеш да спреш. Тук има повече анализи и цифри при статистиката. Всички много добре ме приеха", посочи Везенков. 

Репортер: Ясен Дараков

Цялото интервю гледайте във видеата.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase.