Той беше осъден да плати 355 милиона долара глоба за финансови измами

Доналд Тръмп ще обжалва глобата от стотици милиони долари, която му беше присъдена. Бившият президент каза, че е жертва на политическо преследване.

Тръмп беше осъден да плати 355 милиона долара глоба за финансови измами. Решението на съд в Ню Йорк налага на Тръмп и наказание да не ръководи бизнес в щата за 3 години. Осъдени бяха и синовете на бившия президент. Доналд Тръмп Младши и Ерик Тръмп трябва да платят по 4 милиона долара глоба. Към тези санкции се налагат и около 100 милиона долара лихви, които ще увеличат общия размер на глобите до над 460 милиона. Глобите се налагат заради продължилата с години практика на империята за недвижими имоти на Тръмп да манипулира стойността на своите активи, с което се е обогатил незаконно.

Съдът в Ню Йорк глоби Тръмп с над 350 млн. долара за гражданска измама

"Този съдия е напълно корумпиран. Много нечестен човек. Всичко идва от министерството на правосъдието и от Байън. Това е лов на вещици срещу политически опонент, какъвто не е имало в тази страна", заяви Тръмп.

"Днес справедливостта възтържествува. Доказахме, че никой не е над закона - независимо колко е богат, влиятелен или какви политически връзки има", заяви Летиша Джеймс, прокурор на щата Ню Йорк.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase