Той изтъкна необходимостта от диалог между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС

„Не е случайно, че точно Мария Габриел направи изказването, че няма да подпише меморандума с ПП-ДБ. Кирил Петков няколко пъти каза, че това не е червена линия. Очевидно, разговорите продължават”. Това заяви политологът Христо Панчугов в „Интервюто в Новините на NOVA”, след като вицепремиерът Мария Габриел каза, че тя няма да подпише Меморандума между двете управляващи коалиции ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС.

Габриел: Няма да подпиша меморандума, той е опит за политическа търговия

„Няма рационално, практично или политическо обяснение тази коалиция да стигне до своя край на европейските избори. Ходовете, които наблюдаваме, са необясними”, каза политологът.

По думите му би било добре Мария Габриел да обясни коя част на Конституцията нарушава този меморандум. „Толкова месеци след началото на управлението виждаме един кабинет, който е в обяснителен режим. Ние нямаме очертани граници на общо доверие – нямаме граница на това кои са общите точки. Меморандумът би следвало да изгради зона, в която има съвпадение”, каза Панчугов. Той изтъкна необходимостта от диалог между двете формации ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС.

Целия разговор гледайте във видеото.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase