Те се обединиха в ново сдружение извън синдикалните организации

Поредно протестно автошествие. То е организирано от енергетици и миньори от комплекса "Марица Изток". Шествието започна в 9 часа от Раднево и ще премине през четири града.

Протестно автошествие на енергетици и миньори блокира пътища у нас

Очаква се да бъдат блокирани пътни артерии край Харманли и Гълъбово. Протестиращите енергетици преминаха и през Хасково. Това е четвъртото автошествие на протестиращите, като те настояват за запазване работата на комплекса "Марица Изток" възможно най-дълго.

Според тях поетапното спиране на енергомощности ще постави в зависимост българската икономика и ще доведе до нарастване сметките за електричество на потребителите.

До този момент с протестиращите не са се свързали политици. Миньори и енергетици се обединиха в ново сдружение извън синдикалните организации в ТЕЦ-овете и мините. 

„Няма как да вярваме на „Зелената сделка”. Това си е чист „зелен рекет”. При положение, че натискаш едно предприятие да плаща някакви емисии и не му даваш да стане конкурентоспособно на енергийния пазар - как да вярваш в тази сделка?", попита един от протестиращите.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcas