Хората недоволстват от ниските обезщетения за наводнените си домове

Напрежение в Русия заради наводненията в градовете по река Урал. В центъра на Орск беше организиран и протест, като стотици засегнати от стихията освиркаха кмета на града. Недоволството им беше предизвикано от новината, че градските власти ще дават еквивалента на хиляда лева като компенсация за наводнен дом. Протестиращите се оплакаха от липсата на предупреждение, както и от некачественото строителство на местен язовир. В понеделник се скъса и втора язовирна стена.

Възмущение предизвика и обяснението, на компанията, управляваща повреденото съоръжение. Според шефа й, стената била подкопана от гризачи. Протестиращите дори започнаха да скандират "Путин, помогни ни!".

Масова евакуация заради 10-метрови вълни наводнение в Русия (ВИДЕО)

"Буквално няколко часа преди скъсването на стената ни казаха: "Няма никаква опасност". Сега се получава, че хората са глупаци и една седмица са чакали да ги наводни. Това е лъжа", твърди недоволна жена. 

"Повечето засегнати са пенсионери. Чисто физически не могат да построят отново къщите си, колкото и да им се иска", подчерта протестиращ. 

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase