Била е открита от издирвателен дрон

Жена е била спасена, след като прекарала около два дни и половина, придържайки се за клоните на дърво, за да се спаси от наводненията в Южна Германия, предаде ДПА. Полицията съобщи, че 32-годишната жена най-накрая е била открита от издирвателен дрон във вторник следобед.

Шолц след наводненията в Германия: Трябва да спрем предизвиканото от човека изменение на климата

От събота вечерта тя е била в неизвестност в наводнената Зилбервалд или Сребърна гора край баварския град Ной-Улм. Твърди се, че жената не е пострадала, но е отслабнала от изпитанието и е била откарана в болница, дехидратирана.

Тя се е разхождала в гората късно в събота, когато нивото на водата започнало да се покачва. Около полунощ се обадила по мобилния си телефон в контролния център на пожарната и спасителната служба. Това съобщи говорителят на полицията Холгер Щабик. Нейна позната също е съобщила в полицията за изчезването ѝ.

Две жертви на наводненията в Германия

Жената успяла да се спаси, като се покатерила на едно дърво, на около 2 метра над прииждащата вода. Нивото на водата под дървото все още било високо, когато хора от службите за спешна помощ най-накрая я открили.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase

Източник: Пламен Йотински, БТА