Той припомни, че страната имала много от Европа

Владимир Путин отново говори за ядрените оръжия на Русия. На икономическия форум в Санкт Петербург президентът на Руската федерация припомни, че страната имала много повече ядрени оръжия от Европа. След това добави, че за разлика от Русия и Съединените щати, Европа няма система за ранно предупреждение при изстрелване на балистични ракети срещу нея.

„Използването на ядрени оръжия е възможно само в изключителни случаи - когато има заплаха за суверенитета и териториалната цялост на страната. Изключителни случаи. Не смятам, че е настъпил такъв и няма такава необходимост. Но! Това е доктрина. Жив инструмент. Ние внимателно следим какво става в света и около нас. Не изключваме изменения в доктрината”, подчерта руският държавен глава.

След заканата на Путин: Има ли риск от разширяване на конфликта и въвличането на още страни?

Откакто започна войната на Русия в Украйна, Путин често говори за ядрени оръжия. Редица политици и анализатори на Запад определят това като тактика за сплашване. Кремъл се надява, че страхът от употреба на ядрено оръжие ще спре съюзниците на Украйна да ѝ помагат да се отбранява.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase