Сблъсъкът можехте да наблюдавате по DIEMA и DIEMA SPORT 3, както и на ЖИВО С КАРТИНА на Gong.bg

Дания и Англия завършиха при резултат 1:1 във втория си мач от група C на UEFA EURO 2024. Капитанът на „Трите лъва” Хари Кейн откри след грешка на датчаните в 18-ата минута. Мортен Хюлманд изравни с красив удар в 34-ата минута.

Срещата стартира в 19:00 часа на стадион „Дойче Банк Парк” във Франкфурт. 

В 56-ата минута Англия удари греда. Букайо Сака намери Фил Фодън в половината на Дания, пое добре топката, обърна се и стреля силно по тревата с левия крак, но топката се отби от левия страничен стълб на Каспер Шмайхел.

На старта Дания завърши наравно със Словения - 1:1. От своя страна Англия в първата си среща победи с минималното 1:0 тима на Сърбия. Ако постигнат втора победа, "Трите лъва" ще станат втория отбор, класирал се за елиминационната фаза, след като това вече направи Германия.

Сблъсъкът можехте да наблюдавате по DIEMA и DIEMA SPORT 3, както и на ЖИВО С КАРТИНА на Gong.bg.

UEFA EURO 2024: Програма на футболните срещи днес

Селекционерът на Дания - Каспер Юлманд, е предприел само една промяна от първия мач със Словения - Йоаким Мееле, който направи дузпа в полуфинала на предишното европейско първенство между двата състава, започна на сметка на Александер Ба.

Наставникът на Англия Гарет Саутгейт пък заложи на същия стартов състав, както и в двубоя със Сърбия. Вратар бе Джордан Пикфорд, а пред него в защитата действат Киърън Трипиър, Марк Гехи, Джон Стоунс и Кайл Уокър. Като опорни халфове са разположени Деклан Райс и Трент Александър-Арнолд, а пред тях в по-свободна роля е Джуд Белингам. По крилата оперират Фил Фодън и Букайо Сака, а капитанът Хари Кейн води нападението.

Програма за 20 юни: 

Словения - Сърбия - 1:1.

Дания - Англия - 1:1.

Испания - Италия - от 22 ч. гледайте по NOVA и Gong.bg.

Футболните фенове ще могат да проследят двубоите от UEFA EURO 2024 по NOVA, DIEMA, DIEMA SPORT 3, в каналите от премиум пакета DIEMA XTRA, както и онлайн на стрийминг платформата PLAY DIEMA XTRA, и в спортния портал Gong.bg