Само магьосник може да сформира правителство между партии, които искат да се бият, допълни лидерът на ГЕРБ

Само магьосник може да сформира правителство между партии, които искат да се бият. Когато съм могъл и съм имал над 80 депутати, съм носел отговорност. Сега имаме партия с над 11% преднина. За да заработи държавата, нека всички да излязат и да кажат условията си да подкрепят първия мандат. За това призова лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на парламента.

ЕК: България все още не отговаря на изискванията за присъединяване към еврозоната

"Експертното правителство е глупост, при нас всички са експерти. Най-стабилното е кабинет между първата, втората и третата сила. Всички останали партии може да помогнат с експерти да бъдат вкарани в правителството. Казах на колегите от ПП-ДБ - да преформатираме кабинета, защото вече вашата тежест е 22-ма депутати към нашите 68 народни представители и не е логично да искате цялата власт плюс регулатори и служби”, категоричен беше лидерът на ГЕРБ.

Той коментира и влизането на страната ни в еврозоната. "По време на ГЕРБ България влезе в Европейския банков съюз - това е техническо приемане на еврото. Заедно с Хърватия щяхме да влезем и ние, но тогава започнаха протестите срещу нас и затова няма евро. Няма институции, няма единна политика. Дори не можем да приемем нещо да сработи - това всичко е наследено и виновниците са тези, които го започнаха - ПП-ДБ, Божков и Радев, всички, които са протестирали", коментира Борисов.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase

Източник: БГНЕС