Адвокатите му твърдят, че е бил провокиран

Началниците на полицая, който счупи челюстта на 19-годишния студент, са били информирани от самия него, веднага след като са се появили първите снимки и интервюта в медиите. Това разказа в съдебната зала бащата на обвинения младши инспектор Христо Петров. Бургаският окръжен съд постанови най-тежката мярка – „задържане под стража”.

Адвокатът на полицая, обвинен в побой: Бил е провокиран, уринирали са върху храната му

21-годишният полицай от 4 РУ в Бургас остана безмълвен пред медиите. Адвокатите на обвинения за причиняване на средна телесна повреда по хулигански причини твърдят, че е имало провокация от компанията на пострадалия студент.

„Тези от групичката на Владимир Радев. Шестима души го наобикалят. Какво да направи той сам? По-голяма гавра от това да вечеряш и да дойдат да ти направят тази мръсотия…”, коментира адвокат Бойчо Боев.

Снимка: БТА

Защитниците твърдят, че компанията на пострадалия е била под влиянието на алкохол. „Нямам данни да са тествани, но се предполага, че са били в някакво алкохолно опиянение заради това, че са се намирали на такова събитие”, каза Мария Маркова от Районната прокуратура в Бургас.

Случаят с полицая, счупил челюстта на млад мъж - много въпроси и поискана оставка

В съдебната зала беше заявено, че полицейският служител не се е укривал след инцидента, а сам информирал прекия си началник. „Ако Христо се беше укривал, нямаше първо да се обади на началника си. Оттам нататък началникът му го вика. След ден, два му дава призовка. Той се подписва и я взема”, разказа Иван Петров.

Пред съда бащата увери, че лично той е закарал до районното управление в Созопол сина си за разпознаването. Въпреки това, съдът остави Христо в ареста.

Видео: БГНЕС

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase