Той е употребил канабис на сцената по време на изпълнение на крайморски фестивал

Американският рапър Уиз Калифа е обвинен в незаконно притежание на наркотици. Той е употребил канабис на сцената по време на изпълнение на крайморски фестивал в Румъния.

Звездата е бил хедлайнер на фестивала "Beach, Please!" в румънското село Костинещ на брега на Черно море, когато е хванат с наркотикa, казват прокурорите.

Снуп Дог отказал 100 милиона долара, за да се включи в еротична платформа

Канабисът се счита за "рисков наркотик" в Румъния и притежанието му се наказва с до десет години затвор. Видеоклип, публикуван в социалните медии, показва как рапърът е изведен от мястото на събитието от румънските власти.

"По време на изпълнение на музикален фестивал, проведен в Костинещ, е установено, че обвиняемият е притежавал повече от 18 грама канабис и е консумирал на сцената друго количество под формата на ръчно направена цигара", каза румънската Дирекция за борба с организираната престъпност.

Източник, близък до разследването, потвърди, че Уиз Калифа, заедно с други хора, е бил отведен за разпит сутринта на 14 юли.

Впоследствие на изпълнителя е било повдигнато обвинение, но не е бил задържан под стража, каза още източникът. По данни на прокуратурата разследването на музиканта продължава. Рапърът написа в X, че не е искал да прояви неуважение към Румъния, като е запалил цигарата на сцената.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google Showcase

Редактор: Цветина Петкова