Вътрешният министър Калин Стоянов ще ги посрещне в Странджа

Дойде помощта от Турция за справяне с пожарите, съобщиха от МВР за NOVA. От силовото ведомство уточниха, че към 20 пожарни екипа с техника са дошли от южната ни съседка. Вътрешният министър Калин Стоянов е тръгнал към Странджа, за да посрещне спасителите. 

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

По-късно от Министерския съвет потвърдиха, че 20 пожарни коли и оборудвани екипи са пристигнали от Турция в отговор на изпратената от премиера и външен министър Димитър Главчев молба за съдействие в борбата с пожарите. След като вътрешният министър ги посрещне, те ще бъдат пренасочени към вътрешността на страната, където е необходимo допълнително подсилване на първата линия срещу огнената стихия.

МВнР моли Турция за помощ в борбата с пожарите 

Утре сутрин ще пристигнат и двата турски хеликоптера, като своевременно ще бъдат направени разчети за летателните им планове, съобщават още от МС.

250 сигнала за пожари за денонощие: Борбата с огнищата в страната продължава (ОБЗОР)

Междувременно хеликоптерите от Чехия вече са на летище Пловдив.

Взети са сериозни превантивни мерки и по отношение на газокомпресорната станция „Странджа”, която се намира в село Горска поляна. В момента там са изградени просеки и дежурят на денонощен режим екипи на пожарната и Жандармерията.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase