Той пътувал и през България

Руският готвач Кирил Грязнов, който участва в кулинарно телевизионно шоу, е бил завербуван от руските спецслужби за провокация на откриването на Олимпийските игри във Франция, пише The Insider. Той разказал за своите планове в разговор в пияно състояние. Изданието е потвърдило неговата връзка с офицери от ФСБ и ГРУ.

Грязнов беше арестуван от френските служби и бяха открити улики, които позволяват да му бъде повдигнато обвинение в шпионаж.

Арестуваха руски готвач в Париж, заподозрян в планове за дестабилизация на Олимпиадата

Кирил Грязнов е трябвало да стигне до Париж с прекачване в Истанбул, но в турската столица така се напил, че не само не го допуснали на самолета, но и го вписали в черния списък. Той достигнал с автомобил до България, където отново се напил порядъчно. Привлечен от българското гостоприемство, започнал да разказва на случайни хора за това, че отива в Париж не просто така, а на секретна мисия. „Те дълго ще помнят тази Олимпиада”, заканил се той, без да пояснява какво конкретно има предвид.

В отговор на скептичните погледи той показвал някакви удостоверения, които трябвало да докажат, че той наистина има отношение към спецслужбите, пише специализираното издание за разследване и проверка на фактите.

Кирил Грязнов е роден през 1984 г. в Перм, баща му е бил главен лекар в местната болница. Той е учил за юрист, след това се преместил в Москва, където през 2007 г. завършил магистратура. Три години по-късно младият юрист внезапно решил да стане готвач, преминал курсове Le Cordon Bleu Paris, след което е работил в ресторант в Куршевел със звезди „Мишлен”, пише изданието. 

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase