9-годишното момченце е в медикаментозна кома

Лекарите продължават да се борят за живота на 9-годишното дете, което пострада на плажа в Созопол.

Инцидентът е станал след 20:00 ч. в петък, докато машината е почиствала пясъка. 9-годишното дете е било засмукано от устройство, прикачено на трактор. Устройството е пречиствало пясъка.

Детето е настанено в реанимацията на УМБАЛ-Бургас. Състоянието му е тежко, но стабилно, с опасност за живота, в медикаментозна кома. Детето е с тежка черепно-мозъчна травма, с травма на гръдния кош и на белия дроб.

Трактор прегази дете на централния плаж в Созопол

В петък малко след 20:00 вечерта. Багерът, който тегли почистващата машина, тръгва по плажа в Созопол. След него се затичват две момчета.

„Две дечица на възраст, доколкото знаем на 9 и 10 г., тичат след машината. Застигат я и едното от децата се качва. 2-3 секунди се вози върху самото устройство. Губи равновесие и попада в самата машина, която представлява прикачен инвентар, хидравличен барабан, който се върти обратно на посоката на движението и събира отпадъците от плажа”, обясни Кирил Спасов, концесионер плаж Созопол- Централен.

Това са уловили камерите на плажната ивица, записите от които са при разследващите. Шофьорът на багера спира и с подръчни средства успява да освободи детето, но то вече е със сериозни наранявания. Пред реанимацията в Бургаската болница екип на NOVA разговаря с леля му.

„Нараняванията са повечето в областта на главата и гръбначния стълб. Има и по краката и навсякъде”, обясни лелята Христина Ставрева.

Шофьорът е бил отведен в полицията. 

„Тестовете за алкохол и наркотици са му отрицателни. Този наш служител е на постоянен трудов договор. Дългогодишен наш работник е, доста опитен”, заяви Михаил Ковачев, управител на плаж Созопол – Централен.

Пострадалото дете е от Пловдив. На плажа бил с братовчед си. И двамата са на 9 години. 

Повече гледайте във видеото. 

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase