Разказва "Дойче веле"

Берлин може да се похвали със замъци и дворци от разкошните Пруски времена. Тук са дворецът Шарлотенбург, двореца Глинике и ловната хижа Гюневалт, показва репортаж на „Дойче веле”.
Дворецът Шарлотенбург е най-големият и най-значимият дворец в Берлин. Посетителите вървят по постъпките на пруските крале и германските императори. На това място кралското семейство е живяло повече от седем поколения. Построен е около 1700 г. Пруското семейство Хоенцолерн използва този дворец като лятна резиденция до края на монархията през 1918 г.
После става музей. Той е заместител на Берлинския дворец. 

Дизайнер от Индия: Модата показва къде се намираме като държава
 
За идеалното еднодневно пътуване от Берлин и за малко средиземноморско усещане, трябва да разгледате двореца Глинике, разказва репортерът на „Дойче веле”. Този очарователен малък дворец е проектиран да изглежда точно като италианска вила. Това е перфектно приказно място и отнема по-малко от часа, за да стигнете до тук от центъра на Берлин. Този неокласически летен дворец е проектиран около 1825г. за принц Карл от Прусия. Той бил възхитен от красотата на класическия свят къща в римски стил в Берлин. Градините включват оранжерия, дворове, фонтани. Този дворец е закътан в средата на нищото, заобиколен от езера и гори, но всъщност е само на няколко минути с кола от центъра на Берлин. Това е най-старият запазен замък в Берлин, завършен през 1543г. като място за лов на берлинските кралски особи.

Понякога, преди началото на лова, се решавало кой какъв глиган или елен ще отстреля. Бароните, принцовете или кралят имали право да ловуват елени или глигани. Нормалният човек през Средновековието имал право да ловува дребен дивеч, например, зайци или птички, когато не могат да ловят елени или глигани. Това е и идеалното място за любителите на изкуство.

Още по темата гледайте във видеото. То е част от предаването „Евромакс“ на „Дойче веле“, което се излъчва всяка събота от 11.30 ч. и понеделник от 22.30 ч. по NOVA NEWS. Не пропускайте материалите на „Дойче веле“ и в ефира на „Събуди се“ по NOVA всеки уикенд.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase