Снимка: iStock/Видео: Voice of America
Производителите се надяват да започнат да изнасят алкохолната напитка извън страната
Производството на плодови вина се очертава обещаваща и екологична алтернатива на традиционните алкохолни напитки в Камерун.
Винопроизводителите сега използват местни селскостопански продукти като ананаси, портокали, корени и подправки, за да създават уникални вина, разказва Voice of America.
"Меденото вино на мама": Вкусът и традициите на етиопската гроздова напитка (ВИДЕО)
Иновацията е амбициозна, но не и без предизвикателства, казва Патристоа, един от лидерите в местния сектор за производство на алкохол. Той разказва, че това е от съществено значение за икономиката на страната.
Правителството на Камерун смята, че вносът на вино трябва да бъде заменен с местната продукция. Това ще се отрази положително на търговския баланс, посочват още властите.
Най-добрите винарски региони в Европа (ГАЛЕРИЯ)
Преди пет години Тоуа започва да произвежда вино от плодовете, корените и семената от собствената си ферма. Той оценява факта, че липсата на финансиране е сериозен проблем, който пречи на повече хора да се включат в бранша.
Но дори и с ограничени ресурси, камерунските предприемачи се надяват да произвеждат качествено вино от местни продукти. Те изразяват надежда, че един ден ще могат да изнесят своите уникални вкусове и аромати в целия регион, разказва VOA.
Новините от друг ъгъл - последвай ни в TikTok и открий лицата зад събитията, които формират света ни!
Редактор: Цветина Петрова