Възможно е да има напрежение в някои щати, ако републиканците не са удовлетворени от резултата

Вторият опит за атентат срещу Доналд Тръмп измести фокуса от високите резултати на Камала Харис от дебата ѝ с него. Това заяви бившият посланик на България в САЩ Елена Поптодорова в предаването „Денят на живо” по NOVA NEWS. 

Как опитите за покушение срещу Тръмп ще се отразят на президентските избори

Запитана възможно ли е да избухне гражданска война в някои щати, тя каза: „Не искам да мисля за това, защото вярвам, че институциите, които Америка е градила столетия, са на мястото си, но не се изключва в определени щати. Във Вашингтон това не би могло да се случи, но вие си представете как биха се развили събитията на улицата в отделен щат”.

По думите ѝ, ако някъде избухне напрежение, то ще бъде там, където резултатът от изборите не удовлетвори републиканския лагер. „Правят се социологически изследвания, но те са относителни”, е мнението на Поптодорова.

Проф. Чуков за атаката срещу "Хизбула": Това е безпрецедентен случай, за пръв път има такъв киберпробив

Относно увеличеното напрежение в Близкия Изток Поптодорова каза, че никога преди не е имало толкова срещи между американския държавен секретар Антони Блинкън и ръководители на държави от региона. Според нея това означава „не просто ангажираност на САЩ, а тревога за това, че няма напредък за постигне примирие”. Така дипломатът отговори на въпрос за взривовете, предизвикани от пейджъри в Ливан, при които имаше загинали и ранени. 

Информирайте се преди всички - последвайте ни в Google News Showcase