Коментар на Владимир Тодоров

Антоанета Борисова се оказа в центъра на полицейската гонка на нелегални мигранти. След катастрофата тя е арестувана. Жертва или нарушител на закона е тази жена коментира Владимир Тодоров от Българска асоциация на пострадали при катастрофи в "Интервюто в новините на NOVA.

Пострадалата при удара от кола с мигранти в София: Бях несправедливо арестувана след катастрофата

„Пробата е задължителна и за виновния, и за потърпевшия. За съжаление, има полицейски произвол – полицейските органи трябва да преценят дали може да извърши престъпление, дали да бъде задържан. В случая жената не трябва да бъде третирана като престъпник”, заяви Тодоров. По думите му е публично известно, че около 5% от тестовете са грешно положителни.

„Антоанета Борисова може да обжалва заповедта за задържане и може да претендира за неимуществени вреди, които са ѝ нанесени, защото този стрес да бъде третирана като престъпник за 16 часа, не е нормално”, смята той.

Според Тодоров при такива нарушения е достатъчно да се отнеме свидетелството за управление на МПС на шофьора: „Ако човекът не буйства, не е опасен и не са намерени други вещества в автомобила, защо да го задържаш?”, попита той. 

Целия разговор вижте във видеото.

Информирайте се преди всички - последвайте ни в Google News Showcase