Швейцарецът приключи тенис кариерата си именно на "Лейвър къп" през 2022 година

Швейцарската тенис легенда Роджър Федерер посъветва своя добър приятел и бивш съперник Рафаел Надал да не отлага твърде дълго решението за оттеглянето си от спорта.

"В крайна сметка може да е полезно да вземе решение в даден момент. И след като приключи, може просто да се отпусне", каза 20-кратният шампион в турнирите от Големия шлем пред ДПА преди началото на "Лейвър къп" този уикенд в Берлин. Федерер сложи край на кариерата си именно на "Лейвър къп" през 2022 година.

Джокович: До следващия път, София! (СНИМКИ)

Очакваше се Надал да играе на турнира в Берлин тази година, но миналата седмица обяви, че се отказва. За 22-кратния шампион от Големия шлем 2024-а вероятно е последната му година в тениса, след като вече намекна за планове да прекрати кариерата си този сезон. 38-годишният испанец многократно беше измъчван от контузии през последните няколко години.

"Наистина се надявах Рафа да играе на тук, но той каза, че предпочита да не го прави, защото не се чувства готов. Но той изглежда добре в момента. Мисля, че просто трябва да реши какво да прави по-нататък и мисля, че това е, през което преминава в момента. Той е направил всичко за спорта. Би било феноменално, ако можеше да продължи още един сезон, но само самият Рафа може да отговори на това", добави швейцарецът. 

Информирайте се преди всички - последвайте ни в Google News Showcase

Източник: Ива Кръстева, БТА