Българските актьори се оказаха в епицентъра на бедствието

Ураган по време турнето на Камен Воденичаров, Точно Токмакчиев и Георги Мамалев. Те се оказаха на пътя на бедствието „Милтън“. Евакуираха се от Маями, Флорида, а в момента се намират в Детройт, като следва да продължат към Чикаго. „Ние където и да отидем, навсякъде започва да вали дъжд. Беше много притеснително, хората започнаха грубо казано да бягат и да се изтеглят от района“, заяви български актьор Георги Мамалев.

„По-скоро преживяхме психозата, която се получи. Напрежението беше голямо навсякъде. Хората бяха  притеснени. Магистралите бяха задръстени, магазините се изпразваха, слагаха се капаци по прозорците. Буквално се затварят вратите с пясък“, допълни актьорът Точно Токмакчиев.

Тончо Токмакчиев за ситуацията във Флорида: Много е стресиращо, виждали сме го само по филмите

„В момента, в който стана по-ясна траекторията на урагана и се разбра, че ще мине през града, в който се намираме, се получиха сигнали на телефоните. Всичко, което местните власти и медиите съобщиха сочеше, че трябва да тръгнем или на север или юг към Маями“, посочи актьорът Камен Воденичаров и добави, че хотелите са били препълнени.

Силно впечатление на българските актьори е направила желанието за помощ сред нашите сънародници. „Усещането за подкрепа и помощ в такива моменти е наистина уникално. Нещо, което ни липсва и можем да вземем като поука“, допълни Воденичаров. 

Целия разговор гледайте във видеото.

Редактор: Камена Георгиева