Браншовата организация отличи кмета на Брацигово Надежда Казакова

За първи път Камарата на строителите в България връчи специална награда в престижния конкурс “Кмет на годината”. Браншовата организация отличи кмета на Брацигово Надежда Казакова за принос на града в утвърждаване на авторитета на професията на строителите през поколенията.

За бранша Брацигово има важно значение от векове насам. Там преди над 200 години е сформирана прочутата Брациговска архитектурно-строителна школа, обучавала знаменитите по българските земи брациговски майстори.

След това десетилетия градът е дом на най-известния строителен техникум в България.

В наши дни Брацигово продължава връзката си с бранша и от 4 години е домакин и съорганизатор на вече традиционния международен форум на високо ниво „Брацигово – каменният поток на времето“. Той събира заедно институции, браншови организации, бизнеса, експерти от България и Италия за споделяне на опит и начертаване на стратегии в опазването на културно-историческото наследство.

От името на КСБ председателят инж. Илиян Терзиев благодари на всички кметове за доброто партньорство, което ще продължи и занапред.

Сред гостите на церемонията бяха вицепрезидентът Илияна Йотова и министърът на регионалното развитие и благоустройството инж. Виолета Коритарова.