Конкуренцията във второто издание на конкурса беше изключително силна, затова и наградите се оказаха две

Най-доброто предложение за работещ бизнес модел, който решава значим проблем беше отличено със стипендия. Тази година победителят е Джейн Керкова, която получи пълна стипендия за обучение в магистърската програма по „Бизнес администрация“ за ръководни кадри. „Проектът „Фуудобокс“ е социална платформа, която се бори с разхищението на храната. Ние свързваме крайните потребители със заведения за хранене, които всеки ден произвеждат повече храна, отколкото би могла да се продаде и вместо тя да се изхвърля се предлага с голяма отстъпка в платформата“, каза Джейн Керкова.

NOVA и Американският университет връчиха стипендия за социално предприемачество

Пълна стипендия за новосъздадената  програма по социално предприемачество, както и достъп до еднократен курс по избор от магистърската програма получи Николета Попкостадинова.

„LOVE GUIDE е здравно и сексуално образование за българските тийнейджъри, по никакъв начин не е нов проект, вече 10 години. Това, което правим е да предоставяме надеждната, вярна информация на тийнейджърите“, сподели Николета Попкостадинова.

Социалното предприемачество има силата да помага на обществото при трудни предизвикателства, потвърдиха зам.-ректорът на Американския университет д-р Джей Дейниъл Минингер и главният продуцент „Новини и актуални предавания“ на NOVA Марта Евтимова, които връчиха наградите.