Разказва "Дойче веле"
Тази седмица "Дойче веле" ни отвежда на кулинарна разходка в бъдещето. Възможно ли е риба, месо и животински продукти да бъдат култивирани в лаборатория?
Къде се намира най-необичайното заведение за гурме ястия
Blue Seafoods, компания от германския град Хамбург, има революционни планове да пусне на пазара първите отгледани в лаборатория рибни филета. Все още не са готови, но вече са пуснали и рибени пръчици, и рибени кюфтета - нова концепция за хранене.
Вкусна ли е подобна храна? Отговорът на този въпрос ще намерите във видеото.
То е част от предаването „Евромакс“ на „Дойче веле“, което се излъчва всяка събота от 11.30 ч. и понеделник от 22.30 ч. по NOVA NEWS. Не пропускайте материалите на „Дойче веле“ и в ефира на „Събуди се“ по NOVA всеки уикенд.
Редактор: Станимира Шикова