Кой е най-горещият проблем на България според кандидатпрезидентската двойка?

В битката за президентският пост в „Здравей, България” говори кандидатпрезидентската двойка на коалиция "Движение 21 - НДСВ" Татяна Дончева и Минчо Спасов.

„Първото, с което ще се заема, ако стана президент, ще е съставянето на нова президентска администрация от нови експерти, които да стават за работа”, заяви Татяна Дончева. 

По темата

По думите й най-важната тема е създаването на инструмент, който да въдвори справедливост и който касае конституционната реформа на съдебната реформа.

Бих поискал оставката на главния прокурор заради безобразията на прокуратурата, които възмущават всички български граждани”, заяви от своя страна Минчо Спасов.

Той даде пример със случая с Мишо Бирата, когато „прокурори отидоха по терлици” в къщата на премиера, за да му се молят за повишение и за да издават следствена тайна”.

„Това е криминално престъпление, за което нашата прокуратура остана сляпа и глуха. Нека да си спомним многобройните случаи, в които висши политици са „погалени” от прокуратурата вместо да излежат вече първата си присъда”, допълни Спасов.

„Както е известно, ние сме алтернатива, която няма да подкрепяме статуквото. Твърдим, че в момента има еднопартийна система и тоталитарна демокрация, при която пет театрални трупи играят на една и съща сцена, в една и съща бизнес и театрална комбинация. Това ние няма да подкрепяме”, заяви Татяна Дончева.

„Институциално ние се намираме в състояние на една премиерска монархия, а това е недопустимо”, допълни Минчо Спасов.

С колко лева на месец живее Татяна Дончева? Има ли кредит, каква кола кара, кога излъга и налагало ли й се да ползва охрана – разберете във видеото.