Да оставим Кадафи на власт би било \"безскрупулно предателство на либийския народ, станал жертва на жесток ужас от страна на режима\", обявиха президентите на САЩ и Франция и премиерът на Великобритания...

Военната операция на НАТО ще продължи, докато Муамар Кадафи не бъде свален от власт.


Тази категорична позиция изразиха в общо писмо лидерите на САЩ, Англия и Франция. Барак Обама, Дейвид Камерън и Никола Саркози се обединиха около твърдото мнение, че е невъзможно да си представят бъдеще за Либия, управлявана от полковника.


Да оставим Кадафи на власт би било \"безскрупулно предателство на либийския народ, станал жертва на жесток ужас от страна на режима\", обявиха президентите на САЩ и Франция и премиерът на Великобритания.


Атаките на НАТО срещу настоящото правителство трябва да продължат, за да се защити цивилното население, убедени са лидерите.


В писмото, изпратено до три водещи вестника в трите държави, пише още, че преходът от диктатура към демокрация може да започне и да бъде водена само от нова генерация от либийски лидери.


Изявлението на Обама, Саркози и Камерън дойде само часове, след като срещата на НАТО на ниво външни министри постави сериозни въпросителни около международната офанзива срещу режима на Кадафи.


Генералният секретар на пакта призна, че алиансът има нужда от още самолети за нанасяне на прецизни удари по стратегически цели в Либия.


Към момента повечето държави-членки се въздържат от участие в нападенията и това е една от основните причини за липсата на явен напредък в операция \"Обединен защитник\".