Така въстаниците, представлявани от Преходния национален съвет, ще могат да реализират приходи от продажби на суровините, за да се снабдяват с оръжия и други стоки...

Докато либийската съпротива постепенно възвръща позиции срещу армията на Кадафи, американското правителство разреши на американски компании да купуват петрол, газ и петролни продукти от либийските бунтовници.

 

Разрешението е било издадено от службата за контрол върху чуждестранните авоари към министерството на финансите.

 

Така въстаниците, представлявани от Преходния национален съвет, ще могат да реализират приходи от продажби на суровините, за да се снабдяват с оръжия и други стоки.

 

В същото време американският президент Барак Обама разпореди изпращането на помощи за 25 милиона долара за опозиционните сили в Либия. Въпросната сума включва коли, камиони за гориво, линейки, медицинско оборудване, защитни облекла, бинокли и радиостанции.

 

В същото време НАТО обмисля да задълбочи политическите си връзки с бунтовническите сили. Планът ще включва създаване награждански пункт за контакти в бастиона на либийския бунт град Бенгази. Подобен контакт не означавал засилено военно сътрудничество.

 

Във Венецуела делегация от представители на либийското правителство обсъжда евентуален мирен изход от войната.

 

Новината беше съобщена лично от венецуелският президент Уго Чавес, който е в близки отношение с Муамар Кадафи. Чавез определи въздушните удари на НАТО по Либия като незаконни и целящи убийството на Кадафи.