Към района вече се придвижват техни танкове и ракетни установки.

Британски самолети \"Торнадо\" са извършили серия от въздушни удари срещу голям бункер в Сирт. Бунтовниците също прегрупират силите си за превземане на родния град на Муамар Кадафи. Към района вече се придвижват техни танкове и ракетни установки. В същото време Преходният съвет призова международната общност да размрази финансови средства, принадлежали на режима.

В атакувания от британските самолети бункер в Сирт бил разположен команден и контролен център. Не е имало каквато и да било информация, че Муамар Кадафи се укрива в родния си град, нито в разрушеното съоръжение. Британският министър на отбраната заяви, че целта на удара е да бъдат отнети възможностите на режима да воюва срещу собствения си народ.

Междувременно Съветът за сигурност на ООН размрази милиард и половина долара либийски авоари в американски банки, блокирани по време на санкциите. Световната организация ще осигури и хуманитарна помощ за населението в Либия. Парите ще бъдат отпуснати на три транша от по 500 милиона долара.

Лидерът на Преходния национален съвет заяви, че съпротивата може да се разпадне, ако бунтовниците не получат спешно средства.

Новите управляващи в Либия са започнали да се местят в Триполи, въпреки че някои от водещите им фигури засега са останали в Бенгази.

В столицата продължават боевете край международното летище. То е под контрола на бунтовниците, но лоялисти са се укрепили в близка военна база и оказват съпротива.

И днес няколко самолета отново са били подпалени, след като били обстрелвани с ракети.