Пткритие, направено тази седмица, обяснява, че полковникът наистина е бил впечатлен от нея.

Слуховете, че Муамар Кадафи е влюбен в бившия държавен секретар на Съединените щати - Кондолиза Райс вероятно ще се потвърдят. През 2007-ма година той я нарече \"Лиза, милата ми черна африканска жена, която обичам много\". Само думи или истинска любов? Едно откритие, направено тази седмица, обяснява, че полковникът наистина е бил впечатлен от нея.

Бунтовниците, които щурмуваха резиденцията на Муамар Кадафи Баб ел-Азизия в Триполи, откриха фотоалбум с голям брой снимки на Кондолиза Райс. Тя беше държавен секретар по време на администрацията на президента Джоржд Буш, когато Съединените щати възстановиха дипломатическите си отношения с Джамахирията през 2005-та година.

Две години по-късно, в интервю за телевизия Ал Джазира, Полковникът казва: \"Подкрепям милата ми черна, африканска жена. Възхищавам й се и съм много горд за начина, по който тя командва и дава заповеди на арабските лидери. Обичам я много\".

Следващата година Кадафи се среща с Райс, по време на първото посещение на американски държавен секретар в Либия от повече от 50 години насам. Облечен с традиционната си роба, но без слънчевите очила, той си стиска ръцете с мъжете от делегацията, но не и с Кондолиза Райс, тъй като Ислямът не позволява на мъж да се ръкува с жена, която не му е роднина. Вместо това обаче, Кадафи я поздравява, като си слага дясната ръка на сърцето и се покланя леко. От офиса на бившия държавен секретар отказаха всякакъв коментар.