Те попаднали във водите на придошла от тропическата буря Айрин река...

Баща и двете му дъщери - на 7 и 9 години, се отърваха по чудо невредими, след като паднаха във водите на придошла от тропическата буря Айрин река.

 

Случката се разиграла в щата Ню Хемпшир. Драматичните мигове на спасяването им и опитите на пожарникарите да ги извадят от реката бяха запечатани от камера на местна телевизия.

 

Бащата и двете момичета се возели на джет, когато придошлите води го обърнали и всички паднали в реката. Те успели да се хванат за шамандура под мост.

 

Машината била повлечена от бурната вода към водопад, който се намира само на няколкостотин метра. На драматичните кадри се вижда как пожарникарите се опитват да достигнат семейството, като им спуснат въже от моста преди положението да стане критично.

 

Въжето е спуснато, но лейтенант Пол Смит и пожарникарят Джош Гуай успяват да достигнат с лодка бащата и децата му.

 

Спасителите разказват, че и тримата са били на предела на силите си, когато са измъкнати от водата. Бащата дори е изпадал в безсъзнание. Първо били извадени децата, а след това баща им. Когато се уверил, че те са в безопасност, силите му го напуснали и той припаднал.

 

И тримата са откарани в болница за преглед. Лекарите са категорични, че състоянието и на тримата е отлично, въпреки преживяното.