За незаконно лихварство и за укриване на данъци в особено големи размери...

Нови обвинения срещу ромския бос Кирил Рашков подготвя прокуратурата. Едното е свързано с незаконно лихварство, а другото – за укриване на данъци в особено големи размери.

 

При обиск са били открити и цигари без бандерол. Досъдебното производство за данъчните престъпления бе образувано в дните около ареста на Кирил Рашков, който продължава да е с постоянна мярка за неотклонение \"задържане под стража\".

 

Разследването продължава, назначена е данъчна ревизия, която трябва да определи точния размер на сумата, която Рашков е укрил от държавата.

 

По отношение на лихварството – при претърсване на дома му са били открити списъци с имена на хора и суми, които са им били давани.

 

Лихварството само по себе си не е престъпление, обикновено обвинението е за измама или изнудване. Срещу Рашков вече има обвинение за закана с убийство.

 

Това разследване е приключило, но прокуратурата засега няма да внася делото в съда. Предполага, че то ще мине по съкратената процедура и Кирил Рашков може да получи условна присъда и ще излезе от ареста. Заради това държавното обвинение ще внесе всичко накуп като водещо ще бъде обвинението за укриване на данъци. /БГНЕС