Заради фалшива диплома на Ангел Рашков предстои да бъде повдигнато обвинение...

В Стара Загора беше задържан още един от внуците на Кирил Рашков, известен като цар Киро. Причина за ареста на Ангел Рашков е фалшива диплома за основно образование, която наследникът на ромския бос е използвал, за да си извади шофьорска книжка. Ангел е задържан за 24 часа, а книжката му е отнета за втори път.

20-годишният Ангел Рашков е арестуван, след като поискал служителите на  Пътна полиция в Стара Загора да му върнат шофьорската книжка. Тя му е била отнета  през септември миналата година заради шофиране в нетрезво състояние в Пловдив. Освен с лишаване от право да управлява МПС за срок от 16 месеца месеца, внукът на Кирил Рашков бил  наказан и с глоба от 1300 лева.

\"Съответно това постановление е обжалвано от нарушителя и Пловдивския районен съд е отменил наказателното постановление на колегите от Пътна полиция - Пловдив\", обясни комисар Алекси Алексиев, директор на ОД МВР – Стара Загора.

Така, Ангел Рашков, който е с адресна регистрация в Стара Загора, отива в Пътната полиция в града и иска шофьорската книжка да му бъде върната. Полицаите проверяват досието му като водач, в това число и дипломата му  за основно образование, издадена  през 2008 година от основно училище в Раднево.

\"Колегите установяват, че въпросната диплома, послужила като основание да му издадено свидетелство за управление на МПС е неистинска, т.е. лицето не е учило в това учебно заведение. На това основание свидетелството му е отнето\", заяво комисар Алексиев.

Заради фалшивата диплома на Ангел Рашков предстои да бъде повдигнато обвинение за използване на документ с невярно съдържание.