Днес гласуваме и за президент и вицепрезидент...

Днес гласуваме за президент и вицепрезидент. На втория тур за доверието на избирателите се борят двойките Росен Плевнелиев - Маргарита Попова и Ивайло Калфин - Стефан Данаилов.

В 18 областни центрове в страната утре ще се проведе втори тур на местните избори.   Ето кои са кандидатите, които ще се борят за кметския пост.
 
Основните политически партии ще премерят сили  на втория тур в 18 областни центрове в страната. Битката за кметския пост продължава във Варна, Плевен, Смолян, Пловдив, Перник, Ловеч, Велико Търново и Русе. Балотаж ще има още в Разград, Ямбол, Сливен, Силистра, Търговище, Стара Загора, Хасково, Благоевград, Враца и Видин.

Във Варна за поста градоначалник ще се борят Кирил Йорданов и бизнесменът Веселин Марешки. В Пловдив изборът е между областния управител Иван Тотев и досегашния кмет Славчо Атанасов. В Плевен един срещу друг се изправят Димитър Стойков и Найден Зеленогорски. Подкрепа на втори тур ще търсят и в Разград. Битката там е между Денчо Бояджиев и Валентин Василев. В Перник в борбата за кметския стол участват представителки на нежния пол – досегашната кметица Росица Янакиева и Ирена Соколова. Кметското място в Сливен ще си оспорват на втори тур Кольо Милев и Йордан Лечков. На балотаж в Смолян ще се срещнат Дора Янкова и Николай Мелемов.