Този път Общинската избирателна комисия в София приключи работа още към полунощ...

Тази седмица работата на Общинската избирателна комисия в София приключи още към полунощ. Миналата седмица хората чакаха в продължение на 24 часа да бъдат обработени протоколите им. Сега гласовете на софиянци бяха обработени само за няколко часа. Нямаше ги опашките, денонощното чакане и хаосът.

 

Гласът на всеки от нас придобива сила и образ само на избори. В осма секция в \"Люлин\" обаче едва 560 души са изразили своя глас за това кой трябва бъде президент на България. Последен си каза думата Иван.

 

Всъщност гласът на Иван не стига до ЦИК. Пътят на чувалите с нашите гласове е доста по-дълъг и започва с края на изборния ден. 

В този час резултатите от екзит пола са ясни и партиите вече коментират резултати. В секциите обаче тепърва започва същинската работа с гласовете ни.

 

Даден е старт на броенето. Гласовете ни се превръщат в цифри и постепенно запълват все още празните чували на секциите. Час и половина след края на изборния ден чувалите са пълни с гласовете ни потеглят към автобуса.

 

Гласовете на столичани в район \"Люлин\" вече са прибрани по чувалите. От тук започва и пътят - гласовете ни започват да обикалят из цяла София.

 

Минути по-късно автобус 63 отваря врати на втората си спирка – зала \"Универсиада\". Хората, които носят гласовете ни, тичат към Общинската избирателна комисия. Състезават се кой ще вземе по-хубав номер. В това състезание обаче победители няма. Щастливците са тези, които няма да чакат 24 часа – без вода, без храна и без сън, за да продължиш пътя на чувала, пълен с гласове.

 

И така, носейки на гръб гласовете на София, представителите на секционните избирателни комисии продължават по пътя. Чувалите с бюлетини пак са натоварени на автобуса и потеглят към последната си спирка – община \"Люлин\". И така гласовете ни вече са стоварени.