От днес до 5 януари БДЖ изтегля от движение още 166 композиции...

Частичен успех в преговорите за край на стачката в БДЖ - вече има споразумение с товарни превози. Това обаче не отменя протеста на обслужващите пътническите влакове.

 

Заради продължителните спирания на влакове от днес до 5 януари БДЖ изтегля от движение още 166 композиции. Те няма да се движат всеки ден от 8.00 до 16.00 часа до окончателното прекратяване на стачката. Как ще пътуваме по време на предстоящите празници провери екип на \"Новините на Нова\".

 

Алтернатива на нередовните влаковете са автобусите, но и на тях няма да можем да разчитаме, ако го оставим за последния момент преди празниците.

 

Предварителните резервациите са задължителни, особено ако сме решили да пътуваме по късите направления, които превозват редовни пътници на работа и училище.

 

Ако все пак решим да заложим на железниците по празниците, и там трябва още от сега да резервираме билетите за избраната дестинация, съветват от БДЖ.

 

От там обещават да връщат парите от билетите, ако пътуването не се е осъществило по тяхна вина. Въпреки това съветват по възможност да избираме нощните влакове.

 

Иначе въпреки протеста, желаещи да пътуват на централна гара в София не липсват. Някои от пътуващите разказват, че понякога се налага да пресичат коловозите, защото нямат време да минават през подлезите, за да хванат влака.