Засегнати са щатите Пенсилвания, Ню Йорк и Западна Вирджиния...

Голяма снежна буря връхлетя неочаквано американския североизток в края на април. На някои места снежната покривка достигна 30 сантиметра. Засегнати са щатите Пенсилвания, Ню Йорк и Западна Вирджиния, където се очаква да навалят повече от 40 сантиметра сняг.

 

30 сантиметра е снегът в Ню Йорк, а в Пенсилвания е 25 сантиметра. На много места заради силния вятър има паднали дървета и прекъснати кабели. 200 екипа на електрически компании се опитват да възстановят захранването на стотици домакинства.

 

Има затворени пътища, след като заради снега и леда тежки камиони са аварирали и затворили платната, съобщават местните власти.

 

Метеоролозите са категорични, че това е най-голямата снежна буря в района от октомври миналата година. Според тях подобен род явления са изключително редки за края на месец април. Синоптиците обаче смятат, че времето ще се задържи лошо и през следващите  дни, като на места се очаква рекордна снежна покривка от повече от 40 сантиметра.

 

Тя обаче няма да се задържи дълго и до края на седмицата снегът ще се стопи. Метеоролозите припомнят, че през тази зима в североизточните щати е валяло твърде малко, а температурите са били необичано високи.

 

Гледайте цялата централна емисия на Новините на Нова на сайта на Nova Play.