В отчаянието си американецът Даниел Чонг опитал дори да се самоубие...

 

23-годишен студент от Калифорния беше забравен в затворническа килия в продължение на пет дни без храна и вода. Бъдещият инженер Даниел Чонг беше приет в болница, веднага след като му свалиха белезниците. Лекарите се опасяват, че може да получи увреждане на бъбреците, тъй като не е пил вода твърде дълго време.

 

Даниел бил арестуван в дома на свой приятел от полицаи от Отдела за борба с наркотиците. От къщата в Сан Диего били иззети повече от 18 000 хапчета екстази, голямо количество марихуана, халюционогенни гъби, оръжия и наркотици. Оказало се, че Чонг няма нищо общо с тях и е напълно невинен. Затова служителите на реда го уведомили, че ще освободят, като дори ще го откарат до дома му. Помолили го обаче да изчака в една килия за няколко минути, докато някой се освободи. И го забравили за пет дни...

 

„На третия ден започнах да халюцинирам, мислех, че полудявам. На четвъртия ден се опитвах да си върна разсъдъка. Не ме интересуваше, че ще умра. Просто не знаех вече къде съм", разказва младежът. 

 

Чонг дори опитал да се самоубие неуспешно, като счупи очилата си и се наръга със стъклата им.

 

Когато на петия ден го намерили в килията му, той бил в съзнание, но халюцинирал и се държал неадекватно. Оказало се, че в килията му имало торба с бял прах, която дала положителна проба за метамфетамини. От Отдела за борба с наркотиците не могли да обяснят как тя се е озовала в килията с момчето.

 

Чонг не смята да съди държавата за преживяното, въпреки че заради нелепата случка е пропуснал държавните си изпити.

 

Гледайте цялата централна емисия на Новините на Нова в сайта Nova Play.