Поли Генова и други звезди ще пеят за болната от церебрална парализа Снежанка...

 

На 6 юни в Северния парк в София на една сцена ще застанат Поли Генова, Софи Маринова, Устата, Руслан Мъйнов и редица други изпълнители. Те ще пеят за 12-годишната Снежанка. Детето страда от церебрална парализа. Преминало е през няколко курса на лечение в чужбина и редица операции в България.

 

„Кампанията продължава, защото тя има нужда от сериозна рехабилитация, както и от психолог и логопед", каза майката на момиченцето.

 

Рехабилитация се осигурява по 10 дни в месеца, което е недостатъчно, тъй като Снежанка има нужда от ежедневно лечение. Последната направена операция е ортопедична и в момента Снежанка е с шини на краката.

 

Ани е една от многото майки в България, които от безизходица се захващат с организиране на концерти. Вече е правила един. Сама търси контакт с изпълнителите и разговаря лично с всеки.

 

„Трябва много упоритост, за да се постигне едно такова нещо. По принцип един концерт е много трудно за организиране, особено когато си сам", добави тя. За радост на Снежанка и нейната майка изпълнителите откликват бързо и безрезервно, за да подадат ръка на нуждаещото се дете.

 

„Според мен човек трябва да помага винаги, когато може, без значение кой какъв е, какво прави и с какво се занимава" , коментира Поли Генова.

 

Помощта, която Снежанка получава от държавата е 280 лева на месец. През последните две години личен асистент на детето е майката Ани, за което получава по 380 лева. Рехабилитацията на момичето излиза 30 лева на ден. Толкова струват и дневните срещи с психолог. Отделно момиченцето има нужда от храна и други неща.

 

Ако и вие искате да подадете ръка на Снежанка, може да изпратите смс на номер 17 777 с текст „DMS Snejanka".

 

Репортер: Нина Димитрова